FRFM regelsæt vedrørende brug af akupunktur

I forbindelse med flere forespørgsler, angående brug af akupunktur i forbindelse med massagebehandlinger, har bestyrelsen i foreningen FRFM vedtaget følgende regelsæt for medlemmer af foreningen, der ønsker at gøre brug af akupunktur:

 

  1. Medlemmet skal have en massøruddannelse svarende til momsfritagelse/RAB niveau (660 timer).
  2. Medlemmet skal have minimum 60 timers undervisning i akupunkturteknikker, og medlemmet skal kunne forevise gyldige papirer på en sådan uddannelse, såfremt foreningen skulle efterspørge disse.
  3. Undervisningen i akupunkturteknikkerne skal være varetaget af en (som minimum) RAB godkendt akupunktur, på en seriøs akupunkturskole.
  4. Undervisning og udførelse af akupunktur skal stå mål med hinanden, på den måde at forstå, at er medlemmet undervist i (eksempelvis) øreakupunktur, så behandles klientens øre med nåle, og ikke brystkassen (fx).

 

Grundene til denne indskærpelse fra foreningens side skyldes flere faktorer. For det første er akupunktur en anden behandlingsform end massage – bl.a. penetreres huden, hvilket giver en øget opmærksomhed på hygiejne samt forløb af nerver, blodkar mv., og ikke mindst vil foreningen gerne bakke op om den højest mulige standard i akupunkturbranchen, dvs. understøtte de dygtigt uddannede undervisere samt de seriøse uddannelser/skoler.

 

Lever medlemmet op til FRFM retningslinjer vedrørende brug af akupunktur, føler foreningen sig tryg ved medlemmets virke, indtil andet er bevist.

Scroll to Top